SHARE

RIM – VATIKAN – POMPEJA – NAPULJ – TIVOLI
6 DANA (3 NOĆENJA)

Blue Adriatic – ovlašćeni zastupnik i subagent za prodaju turističkih aranžmana

Tel. i Fax: +381(11)2620472; Mob.: +381(63)1212978;  +381(64)2280076.

e-mail: office@blueadriatic.rs

Adresa: Maršala Birjuzova 23, Stari Grad-Beograd, Srbija.

PeriodDanaHotel Cena po osobi
07.02.-12.02.2018

63*129€
07.03.-12.03.2018

63*129€

PROGRAM PUTOVANJA:
1. BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 14.30h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu. Nastavak putovanja za Novi Sad. Polazak iz Novog Sada oko 16.15h sa parkinga Lokomotive – glavne Železničke stanice. Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.

2. Dan (četvrtak) RIM
Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Razgledanje Rima, „večnog grada“, na reci Tibar sa obilaskom Trga Republike, fontane di Trevi (prema legendi, ako želiš da se vratiš u Rim, moraš  leđima da se okreneš fontani, staviš novčić u desnu ruku i baciš ga u vodu preko levog ramena), Panteon – hram svih bogova, palata Madarna, trg Navona (jedan od omiljenih trgova stanovništva i turista), trg Venecija sa spomenikom kralju Emanuelu II i grobom neznanog junaka, rimski Forum, Koloseum (najprepoznatljivija atrakcija Rima i glavni gradski simbol), Španski trg i čuvene Španske stepenice, Circus Maximus – „veliki krug“, nekadašnji hipodrom, mesto gde su se održavale popularne trke dvokolicama i gladijatorske borbe…Panoramsko razgledanje grada i pešačka tura u pratnji vodiča. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan (petak) RIM – VATIKAN
Doručak. Slobodan dan u Rimu ili prepodnevni fakultativni obilazak Vatikana sa organizovanim obilaskom vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih slikara kao i bazilike Sv. Petra. Vatikan je jedna od najmanjih i najmoćnijih država unutar Italije. Službeni naziv Vatikanske države je Stato della Citta del Vaticano. U Vatikanu postoji šest ulaza, ali turisti i građani mogu koristiti samo tri. Vatikan se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ujedno je i jedina država koja je to u potpunosti. Procenjuje se kako bi vam bilo potrebno čak 4 godine (na po jedan minut) da biste pogledali svaku sliku koja se nalazi u čuvenom muzeju. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. Dan (subota) RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet do Pompeje i Napulja. Jutarnji dolazak u Pompeju. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta u pratnji stručnog vodiča. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve stanovnike Pompeje (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Nakon obilaska nastavak ka Napulju. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, trgovačka ulica Toledo…. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Rim i u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5. Dan (nedelja) RIM – TIVOLI
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet do Tivolia. Tivoli je banja i drevni grad u blizini Rima u kojoj se nalazi čuvena Vila d’Este sa svojim čuvenim fontanama koje su ugostile brojne monarhe i pape. Sagradio je kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i time napravio velelepne fontane i jezera bez postrojenja. Kardinalov životni cilj bio je da postane rimski papa, što mu, nažalost, nikada nije pošlo za rukom. Samu palatu krase brojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše izgrađene u baroknom stilu, imitiraju zvukove orgulja ili cvrkut ptica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka
Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

6. Dan (ponedeljak) BEOGRAD
Dolazak u Beograd (usput stajanje u Novom Sadu).

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom (klima, audio-video oprema) prema programu,
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto) u širem centru Rima
 •  obilaske i razgledanja prema programu,
 • stručno turističko vođstvo putovanja i usluge predstavnika agencije,
 • organizacioni i drugi troškovi agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 •  Ulaznice za razgledanja i fakultativne izlete i posete,
 • Gradsku komunalnu taksu za hotele sa 3* – 4 € po noćenju po osobi; za hotele sa 4* – 6 € po noćenju po osobi, plaća se na
  recepciji hotela,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje. Opširnije o putnom zdravstvenom osiguranju na: http://www.blueadriatic.rs/index.php/putno-osiguranje/
 • Individualne troškove i programom nenavedene usluge

POPUSTI I DOPLATE:

 •  deca od 0-2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 70% od cene aranžmana.

SMEŠTAJ:

Hotel Jonico 3* nalazi se na 300 metara od stanice „Torre Maura“ Novi Metro C, koji je dobro povezan sa centrom
grada. Opširnije o hotelu možete pogledati na sajtu: http://www.hoteljonico.it/

Hotel Palacavicchi 3* nalazi se na samo 20 minuta od centra grada. Nudi uslugu šatl prevoza do i od metro stanice uz doplatu. Opširnije o hotelu možete pogledati na sajtu: http://hotelpalacavicchi.com/en

Hotel Flaminius 3* nalazi se u blizini Olimpico i Flaminio stadiona i odlično je povezan sa centrom grada metro
i tramvajskom stanicom. Opširnije o hotelu možete pogledati na sajtu: http://www.hotelflaminiusrome.com/

NAPOMENA: Smeštaj turista u navedenim hotelima ili sličnom, u 1/2, 1/2+1 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom, TV, telefon. Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe.

Opširnije informacije o putovanju možete dobiti u ekspozituri turističke agencije Blue Adriatic na ulici Maršala Birjuzova 23 ili pozivom na sledeće brojeve telefona: 063 12 12 978, 064 228 00 76 i 011 26 20 472.
Organizator: BARCINO TOURS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here