SHARE

BEČ – ČEŠKE BUĐEOVICEBUDWEISER PIVARAČEŠKI KRUMLOV – TREBON – ŠOPING (EXCALIBUR CITY)

5 DANA/2 NOĆI

Blue Adriatic – ovlašćeni zastupnik i subagent za prodaju turističkih aranžmana

Tel. i Fax: +381(11)2620472; Mob.: +381(63)1212978;  +381(64)2280076.

e-mail: office@blueadriatic.rs

Adresa: Maršala Birjuzova 23, Stari Grad-Beograd, Srbija.

PeriodDanaHotel Cena po osobi
08.03.-12.03.2018. 54*115€
12.04.-16.04.2018.54*115€

Program putovanja:

1. Dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz Beograda oko 21.00h sa parkinga preko puta Buvlje pijace na Novom Beogradu. Nastavak putovanja za Novi Sad i prijem putnika kod Lokomotive oko 23.00h. Tačne satnice polaska biće poznate jedan dan pred put. Noćna vožnja preko Mađarske sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza radi odmora grupe.

2. Dan BEČ – ČEŠKE BUĐEOVICE
Dolazak u Beč u prepodnednevnim časovima, glavni grad nekadašnjeg dvoglavog Austougarskog carstva. Panoramska vožnja kroz centar grada i “Ring” – palata Urania, Dunavski kanali, istorijski hoteli Ritz, Imperial i dr, Gradski park sa spomenikom Štrausu, spomenici Geteu i Mocartu, trg Švarcenberger, Opera, Musikverein teatar, dvorske palate, Parlament, Narodno pozorište, Gradska kuća, Betovenova kuća, Univerzitet, Votiv crkva, Marijahilfeštrase… Sledi kraća šetnja i obilazak centra grada sa vodičem – trg Marije Terezije sa spomenikom kraljici i obližnjim Prirodnjačkim i muzejom Istorije umetnosti, dvorac i palata Hofburg, Heldenplac sa spomenikom Eugenu Savojskom, šetnja ulicama Kolhmarkt, Graben i Kartner, katedrala Sv. Stefana, hotel Saher, Mocartova kuća… Kraće slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko podneva nastavak puta ka Češkoj Republici. Dolazak u Bohemiju i Češke Buđeovice u kasnim popodnevnim časovima i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg predaha slobodno vreme za obilazak starog gradskog jezgra glavnog grada Južne Bohemije koje predstavlja mešavinu gotike, renesanse, baroka i arhitekture XIX veka – trg Otokara II, gradska većnica, Crna kula, dominikanski manastir… Slobodno vreme za večeru u nekoj od brojnih pivnica u postojbini Budweiser piva. Noćenje.

3. Dan BUDWEISER PIVARA – DVORAC HLUBUKA NAD VLTAVOM – ČEŠKI KRUMLOV
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanju u slobodnom vremenu u Češkim Buđeovicama ili fakultativni odlazak na eksurzije. Prva poludnevna fakultativna ekskurzija (Budweiser i dvorac Hluboka nad Vltavom) Kraće putovanje do obližnje pivare Budweiser Budvar i jednočasovna tura sa stručnim vodičem sa obilaskom muzeja i postrojenja starih i novih prostora čuvene fabrike piva. Degustacija i poseta prodavnici suvenira. Sledi kraće putovanje do obližnjeg grada Hluboka nad Vltavom. Nakon kraće šetnje poseta Hluboka zamku, jednom od najlepših čeških, ali i zamaka na svetu. Obilazak vrtova i dvorišta u okviru dvorskog kompleksa iz XIII veka, dvorca koji je prvobitno građen u gotskom stilu, da bi u XIX veku nakon rekonstrukcije dobio romanski izgled, po ugledu na engleske dvorove. Prilika za uživanje na jednoj od najlepših terasa na svetu. Navedena fakultativna ekskurzija biće obavljena u prvoj polovini dana. Povratak u Češke Buđeovice. Slobodno vreme.

Druga poludnevna fakultativna ekskurzija (Češki Krumlov) – Drugi deo dana započinje udobnim i kraćim putovanjem najlepšim predelima Bohemije sve do Češkog Krumlova, bajkovitog grada iz XIII veka na obali reke Vltave. Grad je jedno od najlepših mesta na svetu i pod zaštitom je UNESCO-a kao deo svetske kulturne baštine. Poseta zamku sa obližnjim vrtovima u kojima se nalazi i jedinstveno rotirajuće pozorište. Šetnja dvorištima, mostovima i panoramskim terasama čuvenog dvorca. U pratnji vodiča obilazak i najlepših ulica i trgova grada. Priče o tajnama, atrakcijama i legendama Krumlova. Slobodno vreme za individualno razgledanje i uživanje u nekoj od brojnih pivnica uz više nego povoljne cene piva i čuvenih čeških specijaliteta. Mogućnost posete muzejima krivih ogledala, marioneta, voštanih figura, torture, dragog kamena Moldavita i drugim. Povratak u Češke Buđeovice u ranim večenjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan TREBON – TELČ – ŠOPING (EXCALIBUR CITY)
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Třeboň. Nakon kraćeg putovanja dolazak u grad i obilazak centra grada u pratnji stručnog vodiča: Masarikov trg, gradska kuća, zamak, Trg koza, Šarena Rozenberg ulica, obala jezera, Bertina banja, stara pivara… Slobodno vreme za predah i osveženje u nekoj od starih gostiona ili poslastičarnica. Nastavak puta za Telč i dolazak u možda najslikovitije mesto u Češkoj. Kraći obilazak istorijskog centra grada i slobodno vreme u Moravskom gradu širom sveta poznatom po koloritnim baroknim fasadama. Kraće putovanje do graničnog prelaza s Austrijom i slobodno vreme s posetom zabavnom, komercijalnom i šoping centru Excalibur, sa shoping mall-om, brojnim zabavnim sadržajima, free shop-u i dr. Polazak za Austriju i Srbiju u popodnevnim satima. Ukoliko satnica bude dozvoljavala, mogućnost posete i shopping u SCS molu. Putovanje kroz Austriju i Mađarsku sa dolaskom koji je planiran u ranim jutarnjim satima narednog dana.

5. Dan NOVI SAD – BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio-video oprema) prema programu,

– smeštaj u hotelu 4*, CLARION CONGRESS Hotel 4*, Prazska 14, CESKE BUDEJOVICE http://www.clarioncongresshotelceskebudejovice.com/, ili slični, na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto), u 1/2 sobama. Tačan spisak imena hotela biće potvrđen nakon formiranja grupe

– obilaske i razgledanja prema programu,

– stručno turističko vođstvo putovanja i usluge predstavnika agencije,

– organizacioni i drugi troškovi agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Ulaznice za razgledanja, muzeje i fakultativne izlete i posete;

– međunarodno zdravstveno osiguranje. Opširnije o putnom zdravstvenom osiguranju na: http://www.blueadriatic.rs/index.php/putno-osiguranje/

– Doplata za polazak iz Niša 20€. Broj osoba za realizaciju programa iz Niša, duž autoputa do Beograda je 20 putnika, u slučaju manjeg broja organizuje se transfer od minimalno 8 putnika,

– Individualne troškove i programom nenavedene usluge.

FAKULTATIVNI PROGRAM:

– Fakultativni izleti,

– Pivara Budweiser Budvar i dvorac Hluboka nad Vltavom – 15 eur,

– Češki Krumlov – 15 eur.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. i sl. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
  • Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata.
  • Platnim karticama (Master, Visa, American Expres),
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

SMEŠTAJ:

Hotel Clarion Congress 4* – http://www.clarioncongresshotelceskebudejovice.com/ je kapaciteta 205 soba, raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-jem i liftom. Nalazi se u samom centru grada, na samo nekoliko koraka od istorijskih znamenitosti. Sve sobe su dvokrevetne, ne postoje trokrevetne, opremljene kupatilom, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka posle 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…).

Opširnije informacije o putovanju možete dobiti u ekspozituri turističke agencije Blue Adriatic na ulici Maršala Birjuzova 23 ili pozivom na sledeće brojeve telefona: 063 12 12 978, 064 228 00 76 i 011 26 20 472.

Organizator: BARCINO

SHARE
Previous articleAtina – Nova godina
Next articleBratislava