SHARE

SICILIJARIM – NAPULJ

10 DANA/5 NOĆI

 

PeriodDanaHotelCena po osobi
02.03 - 11.03.2018.103*269 €

31.03 - 09.04.2018.103*269 €

27.04 - 06.05.2018.103*269 €

18.05 - 27.05.2018.103*269 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga kod Sava Centra (Savska Strana). Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Noćna vožnja.

2. dan RIM
Dolazak u Rim oko podneva. Panoramski obilazak Rima: Via Aurelia, Vatikan, Crkva Sv. Petra, Trastevere, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Forumi, Trg Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM – VATIKAN
Doručak. Fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku slobodno vreme u Rimu do večernjih časova. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

4. dan ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – ĐARDINI NAKSOS
Dolazak u grad Villa San Giovanni. Ukrcavanje na trajekt za Siciliju. Po dolasku na Siciliju kraće putovanje do letovališta Đardini Naksos. Smeštaj u hotel. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U poslepodnevnim časovima slobodno vreme ili mogućnost individualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine: šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

5. dan ĐARDINI NAKSOS – VULKAN ETNA – KATANIJA
Doručak. Fakultativno obilazak Etne i Katanije. Obilazak najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi sa preko 350 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera koji se nalazi na visini od 3.300 m. Dolazak busom na visinu od 1.900m. Slobodno vreme za obilazak ranije ugašenih kratera gde postoji mogućnost odlaska žičarom na visinu od 3.000m do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001 godine. Nakon obilaska odlazak u Kataniju. Panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg…Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. dan ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – MONREALE
Doručak. Fakultativno: Obilazak Palerma i Monrealea. Dolazak u Monreale i razgledanje Katedrale čuvene po vizantijskim mozaicima. Nakon obilaska odlazak u Palermo. Razgledanje: Trgovi “Quattro Canti” i “Pratoria”, pozorišta Garibaldi i Masimo, Normanska palata…Slobodno popodne. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

7. dan ĐARDINI NAKSOS – MESINA
Doručak. Napuštanje hotela. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu “Vrata sicilije”. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja.

8. dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada: luka, Castel d’Uovo, Castel Nuovo, Gradska kuća, galeija Umberto I, Opera, Kraljevska palata… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne uz mogućnost individualnog odlaska hidrogliserom do prelepog ostrva Kapri koje se nalazi u blizini Napulja (napomena: odlazak na ostrvo Kapri zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska povratak u Napulj. Noćenje.

9. dan NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeja. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

10. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

SMEŠTAJ:

Hoteli u Rimu (Italija) sa 3*
Hotel Rouge et Noir 4* – nalazi u delu grada koji se zove Pjetralata, u blizini centra grada. Hotel ima besplatne šatl buseve koji voze od i donajbliže metro stanice. Sobe su renovirane i imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, sef, frižider, Wi – Fi intenet, telefon. Više informacija o
hotelu na www.hotelrougeetnoir.it

Hoteli na Siciliji (Italija) sa 3*, nalazi se u u poznatom letovalištu Đardini Naksos: 
Alexander 3* – nalazi na 100 m od plaže Rekanati. Od centra Rekanatija (novog turističkog dela Đardini Naksosa) udaljen je 50m, a od Đardini Naksosa 800m. Bus stanica odakle se za 15-20 min stiže do Taormine se nalazi na 150m od hotela.
Smeštaj: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj (uz doplatu), balkon, mini bar (doplaćuje se na licu mesta). Sadržaj hotela: Restoran, parking, lift, sef, WiFi u lobiju. Nalazi se u blizini plaže. Više informacija o hotelu na www.hotelalexandernaxos.it

Hotel u Napulju (Italija) sa 3*: 
Hotel Nuovo Rebecchino 3* – nalazi u Napulju, u blizini najvećih turističkih atrakcija i poslovnih centara. Sobe poseduju TWC, SAT TV, minibar, klima uređaj, telefon, sef, fen, Wi – Fi internet. Više informacija o hotelu na: www.nuovorebecchino.it

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Rimu na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
 • smeštaj u hotelu sa 3* na Siciliji u letovalištu Đardini Naksos na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Napulju na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • razgledanja i obilaske prema programu,
 • usluge turističkog vodiča,
 • usluge lokalnih vodiča,
 • agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu): za hotele sa 3* – 4 eura dnevno, a za hotele sa 4* – 6 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela,
 • gradsku komunalnu taksu u Đardini Naxosu: za hotele sa 2* – 0.5 eura dnevno, za hotel sa 3* – 1,5 eura dnevno, a za hotele sa 4* – 1 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela. Deca do 10 godina ne plaćaju taksu,
 • gradsku komunalnu taksu u Napolju za hotele sa 4* – 2,5 eura; sa 3* – 1,5 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela,
 • fakultativne programe,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje. Opširnije o putnom zdravstvenom osiguranju na: http://www.blueadriatic.rs/index.php/putno-osiguranje/

Cene fakultativnih izleta (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
Vatikan – 35 € odrasli/ 30 € deca, Sicilijanska sela 20 € odrasli/ 10 € deca, Vulkan Etna i Katanija – 25 € odrasli/ 15 € deca, Palermo i Monreale – 40 € odrasli/ 25 € deca, Pompeja – 35 € odrasli/ 25 € deca.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Cene nekih od ulaznica za individualne obilaske (podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi):
Grčki amfiteatar u Taormini – 8 €, žičara do Taormine (jedan pravac) – 2 €, žičara na vulkanu Etna (povratna karta) – 53 €, hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) – 34 €, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – 1.2 €.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja,
 • Mogućnost plaćanja na 3 rate bez kamate; mogućnost plaćanja na 6 rata uz uvećanje od 5%. Akontacija je 50% prilikom rezervacije i 5 mesečnih rata.
 • Platnim karticama (Master, Visa, American Expres),
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.
Opširnije informacije o putovanju možete dobiti u ekspozituri turističke agencije Blue Adriatic na ulici Maršala Birjuzova 23 ili pozivom na sledeće brojeve telefona: 064 12 12 965, 064 228 00 76 i 011 26 20 472.
SHARE
Previous articleBratislava
Next articleSolun